Les patologies d’espatlla són de les més comunes en qualsevol consulta, a causa que l’espatlla sustenta els moviments del braç, la seva articulació permet moviments en totes les direccions, la qual cosa la converteix en l’articulació amb més possibilitat de lesionar-se durant la nostra activitat diària o com a resultat d’un procés crònic.

Les tendinitis, la inflamació dels tendons de l’espatlla, és, conjuntament amb el dolor lumbar, sens dubte la consulta més freqüent. La tendinitis del tendó del supraespinós, és la més comuna, perquè en els seus moviments frega contínuament amb l’acromi.

Les tendinitis, la inflamació dels tendons de l’espatlla, és, conjuntament amb el dolor lumbar, sens dubte la consulta més freqüent. La tendinitis del tendó del supraespinós, és la més comuna, perquè en els seus moviments frega contínuament amb l’acromi.

Els dolors en medicina xinesa poden ser causats per factors externs, com la humitat, el fred, el vent, o una combinació de vent-humitat i calor. Els metges xinesos van observar que el cos s’afeblia pel treball l’excés o repetitiu i presentava símptomes que ells van associar als factors climàtics. Tots hem sentit del dolor de genolls de l’àvia, que anuncia una tempesta, o el dolor de cames de l’avi quan ha de ploure: els metges xinesos ho van observar també, fa 3000 anys i van estudiar els seus símptomes i signes.

 

Com és un dolor d’espatlles per fred?

 • És un dolor en un punt fix ja sigui en moure’s o quiet.
 • S’agreuja de nit (quan fa més fred).
 • Es millora amb la calor (a l’estiu, per exemple).
 • L’espatlla no està inflada ni calenta, però dol (a causa del fred).

S’assembla al teu dolor? Si és així, tens una invasió de fred en l’articulació i l’acupuntor col·loques agulles per eliminar el fred, així com moxa (un cigarret d’artemisa), per eliminar el fred.

Com és un dolor d’espatlla per humitat?

 • Si tens humitat en l’articulació, el dolor és constant, pesat.
 • Se sent l’espatlla entumida.
 • Hi ha inflor, però no hi ha calor ni es posa vermella l’articulació.
 • A més pot ser que tinguis episodis de diarrea associats, pesadesa en el cap i cansament generalitzat i pèrdua d’apetit. Tots aquests són símptomes que el cos acumula humitat.

La primera causa d’humitat en el cos és l’alimentació inadequada. Excessos de cervesa, excés de sucre i sobretot menjar sense horaris.

Mentalment, massa preocupacions, deté el lliure flux de l’energia i aquesta s’estanca.

Per descomptat, ni el teu traumatòleg ni tu, us adonareu que l’estil de vida, l’estrès, la teva alimentació, estiguin produint el dolor que no es corregeix amb res.

Perquè no és la nostra visió de la salut. Actualment es veu el cos humà com a separat, en trossos, per la qual cosa: si tens estrès, falta d’apetit, pesadesa, cansament i dolor d’espatlla no té cap connexió, però com acupuntores, sabem que tens humitat.

Com et tractem? Efectivament, hi ha punts per combatre la humitat, tant en l’espatlla com en la resta del cos. Cal fer canvis en la teva dieta i tractar la part psíquica, les preocupacions a l’excés, que és l’origen del teu dolor d’espatlla. És possible que el teu acupuntor no et comenti gens d’això, per temor al fet que no ho entenguis o et sembli que et pren el pèl: humitat? Apetit i dolor d’espatlla? Estrès i espatlla adolorida?

 

 

Com és un dolor d’espatlla per vent-humitat-calor?

 • És el típic dolor agut. Estaves bé i despertes amb l’espatlla adolorida, calenta i vermella, a més de tenir inflor.
 • Aquest és el dolor que es millora amb el fred (perquè té calor, el contrari).
 • I empitjora si li fas massatge, si estrenys fort (perquè està inflamat, per la calor).
 • A més, pots estar molt irritable (per la calor interna).
 • Tens molta sudoració, per la mínima causa.
 • Tens dolor, cremor i malestar en la gola.

Imagina que estàs en el desert, amb un sol abrasador: doncs és el que està ocorrent al teu cos: molt irritable, la gola crema, l’espatlla està inflada, vermell, i calent, és lògic que si col·loques tots aquests símptomes junts, els metges de medicina xinesa parlen d’humitat-vent-calor.

I el tractament està dirigit a eliminar la calor a l’excés. Amb punts d’acupuntura, amb fitoteràpia xinesa, amb canvis en la teva dieta, per tranquil·litzar el foc, calmar l’estrès, enfortir el ronyó, que és qui equilibra la calor, perquè representa l’aigua.

Existeixen nombrosos estudis de la nostra medicina occidental, avaluant l’efectivitat de l’acupuntura per al tractament del dolor, ja sigui en espatlla, lumbar, ciàtica, fibromiàlgia, i en tots ells es fa èmfasis en la millorança de la qualitat de vida del pacient que ve associat a la millorança clínica del dolor.

Centre Integra, el teu benestar és el nostre èxit.

Inici

 

Pin It on Pinterest

Share This